Μητροπόλεως 42 Τ.Κ. 10563 Αθήνα
210 3259233-34
210 3259239
info@kaele.gr

Το Κ.Α.ΕΛ.Ε

Υλοποιεί Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης για απασχολούμενους στο εμπόριο, αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και ανέργους

Κεντρική δομή

Η Ε.Σ.Ε.Ε. κατανοώντας τη σημασία της Επαγγελματικής Κατάρτισης στη σημερινή εποχή και θέλοντας να συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του Ελληνικού Εμπορίου, προχώρησε στην ίδρυση του Κ.Α.ΕΛ.Ε. το οποίο πιστοποιήθηκε από το ΕΚΕΠΙΣ με την απόφαση 4819/19-06-1998 με αριθμό πιστοποίησης 1114976, ως Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Εθνικής Εμβέλειας με έδρα την Αθήνα,
Παραρτήματα ... στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και στα Τρίκαλα
και Γραφεία ... στη Λιβαδειά, και τη Ρόδο.
Σκοπός του Κέντρου είναι η υλοποίηση Προγραμμάτων Επαγγελματικής Κατάρτισης για τους απασχολούμενους στις Ελληνικές Εμπορικές Επιχειρήσεις, για τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους, αλλά και τους ανέργους που επιθυμούν να ασχοληθούν στο Εμπόριο.
Από την ίδρυσή του το Κ.Α.ΕΛ.Ε. έχει υλοποιήσει μεγάλο αριθμό επιμορφωτικών προγραμμάτων, όπως:

  • Αυτοχρηματοδοτούμενα για στελέχη εμπορικών επιχειρήσεων
  • Ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης
  • Κοινής ενέργειας ΛΑΕΚ (0,45)
  • Επιδοτούμενα από τον ΟΑΕΔ, το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για ανέργους
  • Επιδοτούμενα από το Υπουργείο Ανάπτυξης για Εργαζομένους
  • Επιδοτούμενα στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ)
  • Τεχνικών Ασφαλείας

Παράλληλα, υλοποιεί και συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα όπως LEONARDO DA VINCI, ADAPT, INTERREG, EQUAL κ.α. γεγονός που αποφέρει εμπειρίες για τη διεθνοποιημένη εμπορική αγορά, αλλά και ετοιμότητα για διεθνείς συνεργασίες.
Επίσης, στα πλαίσια της ενημέρωσης για την προσαρμογή του εμπορίου στις νέες τεχνολογίες έχουν υλοποιηθεί ημερίδες με θέμα το ηλεκτρονικό εμπόριο και την εξ αποστάσεως κατάρτιση στο λιανικό εμπόριο καθώς και μελέτες.
Βασικός στόχος του Κ.Α.ΕΛ.Ε. είναι να βοηθήσει τις επιχειρήσεις του κλάδου να αποκτήσουν εργατικό δυναμικό, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς και να ευαισθητοποιήσει τις επιχειρήσεις ως προς την πρόσληψη καταρτιζομένων ατόμων που ανήκουν σε ασθενείς πληθυσμιακές ομάδες.
Σε εναρμόνιση με τα παραπάνω και κατόπιν πάγιων οδηγιών από τον Διευθυντή Κατάρτισης, το Κ.Α.ΕΛ.Ε. σχεδιάζει και υλοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα προγράμματα κατάρτισης για άτομα με ειδικές ανάγκες, για άνεργες γυναίκες και για άλλες ομάδες πληθυσμού που βρίσκονται ή κινδυνεύουν να βρεθούν υπό καθεστώς κοινωνικού αποκλεισμού.
Το ΚΑΕΛΕ κατανοώντας την αναγκαιότητα της σύγχρονης στρατηγικής οργάνωσης προχώρησε στη διαδικασία πιστοποίησης κατά EURO CERT 9001: 2008 1285/Δ/2012.
Πληροφορίες:
Διευθυντής Κατάρτισης: Δημήτριος Πρίφτης
Προσωπικό:
Αντώνης Κόνσολας
Μαρία Περγιουδάκη
Δέσποινα Ρέππα
Ελένη Μακρυνόρη
Πηνελόπη Γιαννακοπούλου
Κώστας Σαμουρέλης
Μαρία Κουφιώτη

Διεύθυνση: 
Μητροπόλεως 42 Τ.Κ. 10563 Αθήνα
Τηλέφωνο: 
210 3259233-34
FAX: 
210 3259239
e-mail: 
info@kaele.gr